Referenties

Autonome Lichtwijzer Rotterdam

Eind juni 2020. De eerste plaatsing is een feit!
En op wat een locatie, Het Weena. Midden in het centrum van de stad Rotterdam. De gemeente Rotterdam is voorloper op het gebied van implementatie van innovatieve producten in de
buitenruimte. Samen met de NBD (Nationale Bewegwijzering Dienst) heeft de gemeente Rotterdam de primeur van Nederland.
Gedurende de volgende maanden is gebleken dat de installatie ook in de donkere dagen van December, uitstekend heeft gefunctioneerd. De data welke wij hebben kunnen aflezen uit de database, is hoopvol, ook voor de uitrol naar de rest van Nederland.

Weena Rotterdam

Autonome Lichtwijzer Breda

De gemeente Breda was reeds vanaf 2016 actief betrokken bij de ontwikkeling van de autonoom verlichte lichtwegwijzers. Na alle inspanningen is de beloning in December 2020, ook daar! Op een kruising waar 4 OV masten staan i.c.m. lichtwegwijzers, is inmiddels één van de masten vervangen door een autonome mast met drie lichtwegwijzers. Hoe mooi kan het straks zijn als alle vier de masten autonoom zouden functioneren op de kruising van de toekomst!

Weena Rotterdam

Autonome Lichtwijzer Rossum

De provincie Gelderland was ook al in 2016 net als gemeenten Rotterdam en Breda, betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van de autonome lichtwegwijzer. Gelderland is een zeer vooruitstrevende provincie m.b.t. duurzaamheid. De provincie nodigt lokale bedrijven uit en ondersteund deze bedrijven met subsidies, om innovatieve ontwikkelingen m.b.t. de Infrastructuur te ontwikkelen en in de buitenruimte te testen.

Weena Rotterdam

WIE VOLGT?

In de wetenschap dat er circa 15.000 masten in Nederland staan en er circa 60.000 lichtwegwijzers zijn gemonteerd op deze masten, is er een enorme bezuiniging te realiseren in het stroomverbruik van deze lichtwegwijzers. Uiteraard zouden nieuwe masten sowieso volledig autonoom moeten zijn.
Maar ook de lichtwegwijzers welke vervangen dienen te worden kunnen naar een ultiem laag stroomverbruik van slechts 1,3 – 1,5 watt. Bij deze dus een open uitnodiging naar alle wegbeheerders van Nederland.

Jurgen van Oostrum

0653293406

Ed Salome

0651980657

Openingstijden

maandag   09:00 - 17:00
dinsdag      09:00 - 17:00
woensdag  09:00 - 17:00
donderdag 09:00 - 17:00
vrijdag        09:00 - 17:00
zaterdag     gesloten
zondag       gesloten


© INNOV8 Alle rechten voorbehouden.